Archivio Pavilion

Mexico City, Mexico

Renderings for entry in competition for a temporary outdoor pavilion for Archivo Diseño y Arquitectura, a foundation dedicated to fostering the design community in Mexico City.  The program called for a pavilion that would be in place for 1 year and serve as a social space in the yard of Archivo, located immediately adjacent to Luis Barragán’s Home and Studio.

This proposal considers the pavilion AS a garden in and of itself.  The columns, transformed from their usual function as solid elements, become trellises filled with climbing vines.  The translucent canvas roof allows filtered light into the space, while channeling rainwater into the columns. The entire pavilion attempts to accentuate it’s presence as a building, while at the same time challenging the notion of solidity.